Julekager, Juleknas
Julekager
Til julen blev der fremstillet en mængde forskellige småkager,
vanillekranse, finsk brød, klejner, pebernødder, brune kager,
jødekager, som for de sidstes vedkommende allerede kendes fra
1700-tallet, hvor de kunne købes i de få jødiske bagerier der var
herhjemme, men som efterhånden kom til at indgå i blandt de faste
småkagetyper.
Desuden er der honningkagemænd og honningkagehjerter, som mange
børn får i julemåneden. Og skikken udbredtes i
1800-årene, da det var en vare
der kunne købes på markeder ved højtiderne, - og dermed også hørte
til julen. At sætte glansbilleder med julemotiv på honningkager
stammer fra midten af 1800-årene.
Opskrifter:
http://www.danish-deli-food.com/Danish/cookbook/recipes.asp?pid=5
http://www.dk-kogebogen.dk/info/link-til-os/hoejtid/jul/jul-bag.php
Juleknas
opskrifter:
http://gamledanskeopskrifter.dk/page277.html
http://www.dk-kogebogen.dk/info/link-til-os/hoejtid/jul/jul-konfekt.php
http://www.danish-deli-food.com/Danish/cookbook/recipes.asp?pid=5
Se også:
Julemaden